Правителството на Великобритания одобри началото на операция Жълт чук. Припомняме, че

...
Правителството на Великобритания одобри началото на операция Жълт чук. Припомняме, че
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания одобри началото на операция Жълт чук

 Правителството на Великобритания одобри началото на интервенция " Жълт чук ". Припомняме, че този проект е създаден като авариен в случай на  " корав “ Брекзит, без договорка. Британските управляващи не са сигурни, че Европейски Съюз ще даде на страната още едно закъснение на излизането от съюза, макар молбата на премиера Борис Джонсън до Доналд Туск за отсрочване. Ако това се случи на 31 октомври проектът ще бъде прибавен в действие и Англия ще напусне съюза без договорка. Това съобщи канцлерът на херцогството на Ланкастър Майкъл Гоув.

Припомняме също, че при това състояние е допустимо да спрат доставките от Европа на храни, медикаменти и прочие към Англия, защото ще има огромни усложнения с превоза по границите и на Острова ще избухнат вълнения " Това значи, че се приготвяме за излизане без договорка ", изясни още той. Канцлерът акцентира, че Англия ще напусне Европейския съюз на 31 октомври във всеки случай. 

" Вчера депутатите гласоподаваха да забавят процеса на Brexit и да го затегнат.  Мисля, че в страната се вижда тежко настроение и желанието на премиера да извърши обещанието е безусловно. Съгласен съм с него по въпроса - би трябвало да си тръгнем преди края на 31 октомври “, сподели още канцлерът.

По-рано, на 19 октомври на незабавно съвещание на английския парламент, депутатите блокираха плана на съглашение сред Лондон и Европейски Съюз за излизане от Европейския съюз. След това, под натиска на неотдавна признатия закон, английският министър председател Борис Джонсън изпрати няколко писма до шефа на Европейския съвет Доналд Туск - в първото той изиска отсрочване на Brexit до края на януари 2020 година (но не сложи автограф върху писмото). Във второто той акцентира, че персонално не утвърждава това искане. Следващото гласоподаване на договорката с Европейски Съюз ще се организира на 21 октомври. Излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (Brexit) е планувано за 31 октомври 2019 г. По-рано английският парламент одобри закон, съгласно който Джонсън, в случай че не е допустимо да реализира съглашение за Brexit с Европейски Съюз до края на октомври, ще би трябвало да изиска от Брюксел тримесечна пролонгация. Премиерът обаче преди този момент предизвести, че по-скоро ще " почине в канавката ", в сравнение с да желае такива неща от Европейски Съюз, оповестява " Блиц ".

През лятото на 2016 година в Обединеното кралство се организира референдум, на който жителите се изрекоха за излизането на страната от Европейски Съюз. Независимо от това, в продължение на три години държавното управление на страната не съумя да провежда излизане от Европейския съюз. В тази връзка английският министър председател Тереза ​​Мей през май хвърли оставката си. След това, на изключителни избори, отпред на държавното управление застана някогашният кмет на Лондон и някогашният външен министър Борис Джонсън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР